Mucho Gusto

Praktische info

Praktische info ivm doopsuiker en geboortekaartjes:

Zeker wanneer je voor de eerste keer zwanger bent, heb je ongetwijfeld veel vragen omtrent je doopsuiker en geboortekaartjes.  

Met deze ‘veelgestelde vragen’ lijst proberen wij hier een antwoord op te geven.  

Heb je nog bijkomende vragen? Stel ze dan gerust via ons contactformulier

Wij raden u aan tijdig uw keuze te maken.  Zo krijgt uw bestelling de zorg die ze verdient. Voor doopsuiker is 2 à 3 maanden voor de voorziene datum van de bevalling een goed moment.  Moet het om de één of andere reden sneller gaan dan zoeken we samen met u naar een oplossing.

Een mooie presentatie bestaat meestal uit 3 à 4 verschillende doopstukjes.  Dit kunnen doosjes, gadgets, flesjes, zeepjes, tubes, snoepzakjes, blikjes enz. zijn naar eigen smaak en budget.  Voorzie in ieder geval iets leuks voor kinderen.  Vergeet verder geen attentie voor oma en opa, meter en peter en de collega’s op uw werk.  Voorzie wat extra doopsuikerstukjes voor onverwachte bezoekers en vermijd zo bijbestellingen achteraf.  Per doopsuikerstukje rekent u best op 10 à 12 suikerbonen, 35 smarties of 50gr snoepjes.

Daar hebben wij iets op gevonden.  U steekt in een envelop de namen die u gekozen heeft voor zowel een jongen als voor een meisje.  Bij het bezoek aan uw gyneacoloog vraagt u hem/haar om een papiertje met het geslacht van uw baby in de envelop te steken.  U bezorgt ons zo snel mogelijk de envelop en wij maken uw gepersonaliseerde doopsuiker klaar.

Voor u de geboortekaarten bestelt, raden wij u aan om eerst een adressenlijst aan te maken en aan de trotse grootouders te vragen hoeveel geboortekaartjes zij wensen te versturen. Vergeet ook niet het geboortekaartje om aan de deur van de ziekenhuiskamer te hangen, één geboortekaartje voor de winkel van de geboortelijst en eentje voor het fotoalbum. Tel daar dan nog tiental geboortekaartjes extra bij, zo hebt u er zeker voldoende

Bij de bestelling vragen wij een voorschot van 50% van de totale prijs.  Bij afhalen/levering wordt het saldo betaald alsook de waarborg voor de presentatiemand die u één maand gratis in bruikleen krijgt.  U mag de presentatiemand natuurlijk ook langer dan 4 weken reserveren tegen een kleine vergoeding.  De waarborg is afhankelijk van de waarde van de mand.

Indien u bij ons ook uw geboortekaartjes besteld, dan kan u deze ook door ons laten versturen tegen een vergoeding van 1,55€ (incl. labelling en postzegel) en 2,27€ (buitenformaat). 

Hoe werkt het: U levert ons een adressenbestand (bij voorkeur in een spreadsheet zoals Excel) met alle adresgegevens in aparte kolommen. Wij printen uw adreslabels, vullen, labelen en frankeren de enveloppen en doen deze voor u op de post. Zo kan u gegarandeerd rekenen op een snelle verzending van de kaarten!

Wij zijn evenwel niet aansprakelijk voor het verlies van de geboortekaartjes door De Post.

Zodra uw kindje geboren is, geeft u ons een telefoontje met de gegevens van uw baby. Wij spreken dan met u af wanneer de bestelling zal geleverd of afgehaald worden, en dit uiteraard zo snel mogelijk.  Wij werken niet met een externe drukker maar drukken uw geboortekaartjes in-house op onze professionele grafische drukmachine waardoor we 7 op 7 voor u kunnen klaarstaan.

Wanneer er iets misloopt dan bent u enkel het voorschot verschuldigd.  Onbedrukte doopsuikerstukjes worden u niet aangerekend.  Indien u echter gepersonaliseerde verpakkingen en geboortekaartjes heeft besteld, of artikels die wij niet standaard in ons assortiment hebben, zijn we wel genoodzaakt deze aan u te verkopen aangezien we deze niet voor een andere bestelling kunnen hergebruiken.  Ook doopsuiker die u zelf opgemaakt heeft, kunnen wij helaas niet terugnemen.