Mucho Gusto

Praktische info huwelijksdrukwerk

Praktische info ivm huwelijksdrukwerk:

Bij de planning van een huwelijk komt heel wat kijken.  Dat u huwelijksuitnodigingen dient te versturen, dat weet u allicht wel.  Maar heeft u ook aan menukaarten, bedankkaarten etc gedacht?

Op deze praktische info pagina geven we een chronologische ‘checklist’ van al het huwelijksdrukwerk.

Heb je nog bijkomende vragen? Stel ze dan gerust via ons contactformulier

Een pre-uitnodiging die je stuurt zodra de datum van jullie huwelijk is vastgelegd.  Zo kunnen gasten die dag alvast vrijhouden. Zeker als je in de zomer trouwt en veel mensen hun jaarlijkse vakantie dan plannen, is het een goed idee om dit kaartje te sturen.  Je hoeft alleen jullie namen en de trouwdatum te vermelden en een boodschap dat de officiële uitnodiging met alle praktische informatie nog volgt.

De huwelijksuitnodiging is hét visitekaartje van jullie trouwdag en brengt de gasten alvast in de gepaste stemming.  Hierop staat alle informatie die jullie gasten nodig kunnen hebben.  Soms worden er meerdere versies van deze uitnodiging gemaakt indien je niet iedereen uitnodigt op de receptie, diner en avond/dansfeest.  Spreek met je traiteur af wanneer hij uiterlijk het definitieve aantal gasten dient te weten en verstuur je uitnodigingen 6-8 weken op voorhand.

Omdat het handig is om te weten of de uitgenodigde gasten wel of niet komen, vraag je gasten een antwoord .a.u.b. te geven tegen een bepaalde datum. Dit kan per telefoon of e-mail, maar ook met een klein antwoordkaartje dat je met de uitnodiging meestuurt. 

Hoewel veel mensen tegenwoordig een navigatiesysteem in de auto hebben, kan het bij wegwerkzaamheden soms toch handig zijn om een klein plannetje bij de uitnodiging te steken.  Ook kan het zijn dat de feestzaal bijvoorbeeld afgelegen is en moeilijk te bereiken.

Trouwen jullie niet alleen voor de wet maar ook voor de kerk?  Dan maken wij graag uw misboekjes in dezelfde stijl als jullie huwelijksuitnodiging.

Eens je je stijl gevonden hebt van je uitnodigingen dan kun je die heel gemakkelijk doorvoeren in de rest van het tafeldrukwerk in de feestzaal: menukaarten, tafelkaartjes, …

Vergeet je getuigen en gasten niet te bedanken omdat ze aanwezig waren op jullie speciale dag.  Wij hebben een ruim aanbod aan gepersonaliseerde bedankjes die mooi passen bij het thema van de dag.

En om jullie huwelijk helemaal onvergetelijk te maken, sturen jullie zo’n 6 weken na het huwelijk alle gasten een kaartje met bijvoorbeeld jullie huwelijksfoto om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en hun cadeau.